Side Navigation

Best Historic Paper in Mobile HCI

MobileHCI: Η διεθνής σειρά συνεδρίων για την αλληλεπίδραση των ανθρώπινων υπολογιστών με τις κινητές συσκευές και υπηρεσίες.
Το Βραβείο Καλύτερης Δημοσίευσης απονέμεται στους ερευνητές της Ομάδας HCI
Το MobileHCI ξεκίνησε το 1998, ενώ το 2008 η συντονιστική επιτροπή συμφώνησε να απονείμει βραβείο για την πιο σημαντική επιρροή του MobileHCI n-10, που αναγνωρίζει τη μακροζωία του αντίκτυπου των  δημοσιεύσεων από το πρώτο MobileHCI στην ερευνητική κοινότητα. Το βραβείο απονέμεται ετησίως και επιλέγεται από την τρέχουσα διευθύνουσα επιτροπή με βάση τον αριθμό των παραπομπών.
Το βραβείο του 2015 απονεμήθηκε κατά την τελετή λήξης της συνδιάσκεψης του MobileHCI 2015 στο Δημήτριο Ράπτη για το paper:
Context-based design of mobile applications for museums: a survey of existing practices, Dimitrios Raptis, Nikolaos Tselios, and Nikolaos Avouris, Proceedings of the 7th international conference on Human computer interaction with mobile devices & services, Salzburg 2005

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Νικόλαος Τσέλιος είναι επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών και ο Δημήτριος Ράπτης βοηθός καθηγητής του Πανεπιστημίου του Aalborg. Ο Δημήτριος που ήταν παρών στο συνέδριο έλαβε το βραβείο.