Side Navigation

Taggling: Greco's Echoes

Το Εργαστήριο Διαδραστικών Τεχνολογιών δημιούργησε και κυκλοφόρησε το φορητό παιχνίδι  “Taggling: Greco’s Echoes” για την έκθεση με έργα του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου.

Τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης “Απηχήσεις της αρχαιότητας στο έργο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου” πραγματοποιήθηκαν στις 9 Σεπτεμβρίου 2019, στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο Κρήτης. Η έκθεση φιλοξενεί ψηφιακές αναπαραγωγές των δημιουργιών του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου που παρεχώρησαν κορυφαία Μουσεία της Ευρώπης και της Αμερικής (Τολέδου, Μαδρίτης, Βατικανού, Νέας Υόρκης, Ρώμης, Φλωρεντίας, Οξφόρδης, κ.ά.) καθώς και άλλα έργα με παρόμοιο μοτίβο. Το παλαιότερο παιχνίδι “Taggling”, τροποποιήθηκε και αναβαθμίστηκε για τους σκοπούς της έκθεσης.

Οι επισκέπτες της έκθεσης μπορούν να παίξουν το παιχνίδι χρησιμοποιώντας ένα «έξυπνο» κινητό. Οι παίκτες θα πρέπει να αντιστοιχήσουν σωστά μια σειρά από έργα με πίνακες του Θεοτοκόπουλου, με βάση μορφολογικές ομοιότητες, για να κερδίσουν πόντους. Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η ιστορικός τέχνης, Ιάνθη Ασημακοπούλου, την οποία ευχαριστούμε ιδιαίτερα. Για την περιγραφή του παιχνιδιού μπορείτε να επισκεφτείτε την σελίδα Taggling mini-site. Για να συμμετέχεις στο παιχνίδι, είναι απαραίτητο το κατέβασμα της εφαρμογής από το  Play store, αλλά και η φυσική σου παρουσία στην έκθεση.

Εκτός από το Εργαστήριο μας, το παρών έδωσε επίσης η Ερευνητική Ομάδα Απεικόνισης Πληροφορίας και Εικονικής Πραγματικότητας του Πανεπιστημίου Πατρών, με μια εικονική αναπαράσταση του Συμπλέγματος του Λαοκόοντος, ένα από τα πιο διάσημα αρχαία αγάλματα το οποίο οι επισκέπτες μπορούν να δουν χρησιμοποιώντας κράνη εικονικής πραγματικότητας.