Side Navigation

Δημόσια παρουσίαση της διδακτορικής διατριβής του Γεώργιου Ράπτη

Στις 16 Ιουλίου του 2020, ο Γεώργιος Ράπτης παρουσίασε δημόσια τη διδακτορική διατριβή του με τίτλο: “A Cognition-Centered Personalization Framework for Cultural-Heritage Applications”.

Στόχος της διατριβής ήταν να ερευνήσει αν και πως το γνωστικό στυλ των επισκεπτών (π.χ., Field Dependence-Independence, Visualizer-Verbalizer) επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο οι επισκέπτες συμπεριφέρονται και επεξεργάζονται την πολιτισμική πληροφορία καθώς αλληλεπιδρούν με ψηφιακές εφαρμογές πολιτισμού. Με βάση τα αποτελέσματα, σχεδιάσαμε το CogniCHeF, το οποίο είναι ένα πλαίσιο που υποστηρίζει τους σχεδιαστές εφαρμογών πολιτισμού να υλοποιήσουν εξατομικευμένες εφαρμογές που βασίζονται στα γνωστικά στυλ των επισκεπτών, βοηθώντας έτσι τους επισκέπτες να επεξεργαστούν καλύτερα την πολιτισμική πληροφορία και να βελτιώσουν τη συνολική εμπειρία επίσκεψής τους.

Τα μέλη της επταμελούς εξεταστικής επιτροπής ήταν: Καθηγητής Νικόλαος Αβούρης (επιβλέπων καθηγητής), Καθηγητής Γεώργιος Λέπουρας, Επίκουρος Καθηγητής Χρήστος Φείδας, Επίκουρη Καθηγήτρια Σοφία Δασκαλάκη, Καθηγητής Νικόλαος Μαρμαράς, Επίκουρη Καθηγήτρια Μαρία Ρούσσου, και Καθηγητής Μιχαήλ Ξένος.